Wat is Postmus:

'Postmus' is een kaartjescollectie die wordt ontworpen door illustratrice Lotte Leyssens, alle copyright behoort haar toe.
Alle ontwerpen zijn reeds volledig afgewerkt, enkel de tekst kan nog zelf ingevuld worden. De teksten op de kaartjes op de website zijn enkel ter voorbeeld, wil u graag meer of minder gegevens op het kaartje, passen wij dat volledig naar uw wens aan.
Wij laten de kaartjes bij geboorte zelf drukken en ze worden bezorgd bij het door u opgegeven adres.

De ontwerpen van de kaartjes passen bij ieders nieuw geluk, door hun lieve en toegankelijke stijl.
Hopelijk vind ook jij hier wat je zoekt.

Bestellen:

Wanneer:
Geboortekaartjes worden best minstens een maand voor de uitgerekende datum besteld. Geboortekaartjes op maat kan u best twee maanden op voorhand bestellen, zodat er nog voldoende tijd is om het ontwerp naar uw wensen aan te passen en uit te werken.
Bij de bestelling kan u ook bijhorende babyborrelkaartjes en stickers bestellen als u dat wenst.
 
Hoe:
Om te bestellen gaat u op de website naar het door u gekozen kaartje. Als u klikt op ‘bestellen’, kan u uw specificaties invullen, o.a. of u van het kaartje de enkele of de dubbele versie wenst.
Als u bijhorende babyborrelkaartjes of stickers wil meebestellen, kan u dat hier ook al aanduiden. Vul ook de aantallen in (50, 100, 150, 200). Vervolgens vult u alle persoonlijke gegevens in die wij nodig hebben voor de verzending en facturatie van de kaartjes. Hieronder vult u alle tekst in die u op het geboortekaartje/babyborrelkaartje wil zetten.

Wat na de bestelling:

Na uw bestelling via ‘Postmus’ ontvangt u binnen de week, via mail, een ontwerp van hoe uw kaartje, met aangepaste tekst, er gedrukt zal uitzien. Indien er nog wijzigingen in de tekst moeten gebeuren, kan u dit via mail nog twee keer laten aanpassen. Voor extra aanpassingen wordt er €10/aanpassing aangerekend. Als u tevreden bent van het ontwerp, stuurt u een bevestigingsmail en ontvangt u van ons via mail een factuur. Pas na ontvangst van betaling van deze factuur, is uw bestelling definitief. U ontvangt van ons ook een mail als we de betaling ontvangen hebben, zodat u zeker bent dat alles in orde is.

Wat na de geboorte:

Zodra de baby geboren is, stuurt u een mailtje met de laatste gegevens die nog aangepast moeten worden: naam, geslacht, datum, gewicht en lengte. U ontvangt van ons een mailtje als we alles goed ontvangen hebben.

Wanneer worden de kaartjes bezorgd:

Van zodra wij de laatste gegevens van u ontvangen hebben, sturen wij de bestanden meteen door naar de drukker, die ze na het drukken, via TNT laat bezorgen op het door u opgegeven adres. Het duurt ongeveer twee werkdagen, nadat u de gegevens aan ons heeft doorgegeven, voordat de kaartjes bij u bezorgd worden. Voor eventuele vertragingen of moeilijkheden bij bezorging, kunnen wij niet verantwoordelijk gesteld worden. In het weekend wordt er niet gedrukt. Bestellingen die dan binnen komen, worden meteen op maandag gedrukt.

Verzending:
De verzending gebeurt door de drukker, via TNT. Het duurt ongeveer twee werkdagen, nadat u de gegevens aan ons door heeft gegeven, voordat de kaartjes bij u bezorgd worden. Voor eventuele vertragingen of moeilijkheden bij bezorging, kunnen wij niet verantwoordelijk gesteld worden.

Annuleren:
Als u een bestelling wil annuleren voordat deze bevestigd is via mail, vragen wij €30 voor de door ons reeds geleverde diensten (het aanpassen van de tekst). Wil u na bestelling en betaling van de factuur, uw bestelling toch nog annuleren vragen wij €50. Dit wordt afgehouden van het bedrag dat u reeds betaald heeft. Het resterende bedrag wordt dan op het door u opgegeven rekeningnummer terug gestort.

Extra aanpassingen/prijzen:
Dit betreft de voorwaarden voor extra aanpassingen aan een geboortekaartje/sticker/babyborrelkaartje op een bestaand ontwerp of ontwerp op maat, na goedkeuring van het potloodontwerp. Denk aan aanpassingen van een figuur, toevoeging van een figuur, aanpassing kleur, aanpassingen in de achtergrond, aanpassingen aan de tekst of het lettertype, andere speciale wensen wordt een uurprijs gerekend van € 40/uur.

Proefdruk: Als u graag een proefdruk van uw kaartje wil ontvangen, kan u dat per mail laten weten, nadat uw ontwerp klaar is. Er wordt hier een meerkost van € 15 voor aangerekend.

Tarieven: Alle tarieven zijn gebaseerd op de offertes die wij van de drukker ontvingen. Bij verandering van deze prijzen, kunnen onze prijzen ook aangepast worden. De prijzen die momenteel gelden, vindt u steeds bij de kaartjes terug. Let op, de prijzen voor een enkel of een dubbel kaartje zijn verschillend.

Verzendkosten:
Verzendkosten zijn reeds inbegrepen in de totaalprijs van de kaartjes. Er komen dus geen extra kosten bij als u een kaartje gaat bestellen. Dit geldt enkel zo voor verzendingen naar België of Nederland. Verzendkosten naar het buitenland kan u best even aanvragen.

Formaten: Alle geboortekaartjes, enkel of dubbel, zijn een liggend of staand A6-formaat (148 x 105 mm). De babyborrelkaartjes zijn steeds 60 x 40 mm. Alle kaartjes worden digitaal gedrukt op papier met een dikte van 300 gr. De stickers zijn rond en hebben een doorsneden van 4 cm en staan met 24 stuks op 1 vel.

Vermelding 'www.postmus.be' op kaartje:
Op elk kaartje wordt onderaan vermeld 'www.postmus.be'. Dit is ons handelsmerk, onze signatuur, en kan dus niet verwijderd worden.

Omslagen:
'Postmus' levert geen enveloppen. Een tip voor als u zelf enveloppen gaat aankopen: alle kaartjes van 'Postmus' zijn A6 formaat. Dit is een standaardformaat. De enveloppen die u hiervoor nodig heeft, zijn die met afmeting 114 x 162 mm.

Persoonlijk ontwerp:
Heeft u toch liever een op maat gemaakt ontwerp voor een geboortekaartje. Contacteer me dan via de contactpagina voor meer info.
De prijs van een kaartje op maat is € 100 bovenop de standaardprijzen die u op deze website bij de kaartjes vindt. vb: standaard kosten 50 enkele kaartjes € 100, dan betaald u voor 50 kaartjes met een ontwerp op maat € 200. Geboortekaartjes op maat kan u best twee maanden op voorhand bestellen, zodat er nog voldoende tijd is om het ontwerp naar uw wensen aan te passen en uit te werken.